(Македонски) Јаготката на шлагот

Јагодата има мошне богата и интересна историја. Нема кој не ја сака и конзумира. Ја послужуваат со софистицирани пенливи вина, ја користат како засладувач на љубовниот живот и игри, ја ставаат како декорација на торти и слатки…  Изобилува со витамини и хранливи состојки, па затоа често во алтернативните лекови ќе ја сретнете неа или нејзиниот […]

Кога животот ќе ти даде лимони, уживај во сокот

Мало, жолто, витаминозно, со кисел вкус. Ретки се луѓето кои можат да пробаат лимон без да направат згужван изглед на лицето, а уште поретки се оние кои уживаат да го јадат свеж. Лимонот е богат со витамини, за него се вели дека е заменик на пеницилинската инекција. Редовното пиење на лимонов сок го челичи имунитетот […]