(Македонски) Пет добри причини зошто треба да пиеме сок од црна рибизла

Мала и ситна, а неверојатно моќна. Црната рибизла во речниците за здрава исхрана се поистоветува со Супермен. Доколку имате послаб имунитет, проблеми со здравјето, или ви фали енергија, време е да почнете да конзумирате сок од црна рибизла.

Еве зошто:

  1. Црната рибизла има двојно поголемо антиоксидантно дејство од боровинките. Се смета за овошје кое е најдобар и најголем извор на антиоксиданти.

  2. Едно топче црна рибизла има четири пати поголема количина витамин Ц од еден портокал

  3. Според истражувањата на Scottish Crop Research Institute црната рибизла е на врвот од 20 тестирани овошја според количината на хранливите материи кои ги содржи.
  4. Истражување од Hirosaki University открива дека антиоксидантите во црната рибизла го чуваат здравјето на очите. Според последните истражувања на универзитот, луѓе кои имаат големи темни кругови околу очите, можат истите да ги намалат со помош на сокор од црна рибизла.

  5. Истражување направено од Institute for Plant & Food Research од Нов Зеланд, потврдува дека црната рибизла спречува појава на разни воспаленија во организмот и го помага имуниот систем.

Не чекајте повеќе. Внесете во своето секојдневно мени Pago сок од црна рибизла и дозволете нејзините супермоќи да го покажат своето дејство. Никогаш не се знае, може истите ќе се пренесат и развијат и кај вас 🙂

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*