(Македонски) Топ три овошни сокови за повеќе енергија ова лето

Топлото време знае да нè истошти и да ни одземе енергија. Поради високите температури апетитот ни е значително намален, а жедта не ни поминува. За да се чувствувате енергични секој момент од летото, препорачуваме три овошни сокови кои несомнено ќе ви помогнат да се справите со високите толпотни бранови. Можете да ги пиете пред или […]

(Македонски) Vigor Barmen Cup 2013

Особено сме среќни и задоволни што и официјално може да го најавиме и да ве поканиме на петтиот VIGOR BARMEN CUP ’13, најголемиот натпревар во подготовување коктели во Македонија! Оваа година, повторно домаќин на купот ќе биде градот со репутација на најдобри забави – Струмица! Купот ќе биде во рамките на Струмица Опен Фестивал, а […]

(Македонски) Круша – Дар од Боговите

Во своето дело „Одисеја“ Хомер ја нарекува крушата Дар од Боговите. Скоро две илјади години подоцна, многумина ќе се сложат со него. Крушата е едно од омилените овошја низ светот. Денес ве послужуваме со помалку познати интересни факти за крушата. Првите круши се плод на почвата од Азија и Европа. Ви Кина крушата се смета […]