(Македонски) Топ 10 факти за вишната

Сезоната на вишните наближува! Да прочитаме повеќе за ова прекрасно овошје: Вишните ги откриле старите Римјани пред повеќе од 2000 години. Постојат повеќе од илјада видови на вишни и цреши. Од тие, само 10 се користат во комерцијални цели. Вишните содржат многу мелатонин и антиоксиданти. Мелатонинот помага во уништувањето на токсините што предизвикуваат болести, а […]

(Македонски) Јуни во Бадел 1862 Скопје

Mесецов што изминува беше прилично возбудлив за нас. Паралелно со подготовките за летото кое претстои (а за кое ветуваме многу забави! :)), јуни го одбележаа два значајни настани за нас. Прво, тоа беше Баделовата коктел забава на 2-рата маркетинг конференција на Капитал, која се одржа на 6 јуни и каде нашата соработка со Капитал доби […]

(Македонски) Десет интересни факти за кајсијата

Во овој период од годината, веќе може да се најдат свежи кајсии. Ние решивме да ви споделиме неколку факти за ова овошје кои ќе ве натераат да го гледате на поинаков начин. Кајсијата потекнува од Кина, каде се одгледува повеќе од 4.000 години. Кајсијата се одгледувала во Ерменија уште од древноста, и толку долго се […]

Badel 1862 with a cocktail party at the second marketing conference organized by “Kapital”

Како што веројатно повеќето од вас знаат, еден од настаните кои ја одбележуваат оваа недела е втората маркетинг конференција на „Капитал“ која е инспирирана од клучните зборови на современиот маркетинг:  креативност, смелост и дигитализација! На оваа, можеби најголема маркетинг конференција кај нас познати и признаени професионалци од креативната индустрија и од бизнисот ќе дебатираат за […]