(Македонски) Портокалот и неговата забавна страна

За портокалот знаеме дека: во зима тој е одличен зајакнувач на имунитетот, а неговата кора поставена на греалка е освежувач кој релаксира. Во лето сокот од портокал е неверојатно добар освежувач. Изобилува со многу хранливи материи, секојдневно потребни за човекот, како што се: витамин Ц, антиоксиданти, витамни А и Б, калциум, магнезиум, фосфор и диететски […]

(Македонски) Неверојатни причини зошто треба да пиеме сок од боровница

Боровницата е овошка која изобилува со арома и е неверојатно вкусна, но и одлична за подобрување и зајакнување на здравјето. Се наоѓа на врвот на листата на најдобри антиоксидантни овошја, поради големата количина на каледантоцијанин – состојка која има антиоксидантно дејство, го подобрува здравјето и има силни терапевтски ефекти. Еве неколку причини кои ќе ве […]