Romer

Römer Krönung semi-dry пенливото вино е вистинска класика на Herres Group. Во своето 30-годишно постоење тоа е етаблирано пенливо вино на интернационално ниво. Се произведува од избор на најдобрите вина од секоја поединечна годишна берба. Уживајте во разладениот шампањ како аперитив, или во комбинација со лесни и деликатни јадења.

Benedetto Vermouth

Вермут: Аперитив. Ликер направен од вино, со низа различни растителни додатоци кои го интензивираат вкусот. Познат е како ароматизиран ликер или како специјално вино. Во вермутот алкохолот се користи за да го поттикне вкусот на неговите состојки. Најпознат е по неговата улога во коктелот мартини.

Ouzo Magia

Узото Магија е главен производ на дестилеријата Спанос Брос, лоцирана во Серес, северна Грција. Брендот Магија е основан во 1908.година, и претставува оригинален Медитерански алкохолен пијалок, препознатлив по исклучителниот вкус на анасон и префинетата арома. Специјалната формула по која се произведува узото Магија веќе три генерации е во сопственост на семејството Спанос, заради што и […]

Svarog Vodka

Svarog, водка по мерка на боговите. Сировата животна енергија на златните полиња која, заробена помеѓу небото и земјата, му се покорува на својот љубовник, сонцето, запленета е во секое рачно избрано зрно и претворена е во најдобриот житен алкохол кој ја сочинува основата на Svarog, новата премиум водка на Badel 1862. …за повеќе информации посетете […]

Vodka Prestige

Stock компанијата го слави враќањето во Полска со лансирањето на нова чиста водка. Шток повторно произведува во Полска, по 70-годишно отсуство, и за да го одбележиме овој настан, ние гордо ви ја претставуваме новата луксузна премиум водка – Stock Prestige. Процесот на дестилација од 6 етапи, со дополнително ладно филтрирање, резултира со висококвалитетна водка со […]

Vigor Classic New Taste

Vigor Classic New Taste е носечката водка од брендот Vigor. Таа е чиста водка, а заедно со останатите коктел Vigor водки од групата New Generation, ја создаваат јачината и разновидноста на овој бренд. Vigor Classic New Taste водката е бистра, чиста и со неутрална арома, што се постигнува со филтрирање на најквалитетни суровини и со посебни постапки […]

Sax Gin

Сакс е најпродаваниот хрватски бренд на џин. Се произведува со спој на квалитетен алкохол, дестилат од плодови на смрека (Juniperus communis) и други ароматизирани билки. Сакс Џин го карактеризираат беспрекорната бистрина и безбојност како и посебниот вкус на ароматизирани билки и смрека. Сакс главно се конзумира како составен дел на long drink пијалоците, како на […]

Key Rum

Оригинален бел рум. Основата на Key Rum Caribbean White е дестилат од шеќерна трска кој доаѓа директно од лулката на изворните румови – Јамајка, Барбадос и Гијана. Дестилатот созрева во специјални дабови буриња најмалку една година. Идеален за коктели и миксани напитоци.

Badel Domaći

Абецедата на најдобрите колачи започнува со Бадел-овиот Домашен. Бадел-овата дама со буре стана традиционален симбол на најпопуларниот ароматичен пијалок кој се користи како додаток за изворни и оригинални слатки и како омилен додаток за чај. Бадел-овиот Домашен се произведува според посебна рецептура од најквалитетен алкохол со додаток на специјални есенции од рум. Благодарејќи на таа […]

Stock XO

Stock – најголемата италијанска компанија за бренди основана во 1884.година, го претставува новото, исклучително бренди. Stock 84 brandy е италијански бренд со највисока продажба во многу земји низ светот, и лојалните потрошувачи бараа нешто екстра за специјалните моменти во животот. Тоа може да биде специјалниот празник, кога го славите својот нов успех, или кога, едноставно, […]