WBC Vigor

Женскиот кошаркарски клуб ВИГОР СКОПЈЕ е спортски колектив кој повеќе од 30 години со успех опстојува на женската кошаркарска сцена. Основан е далечната 1976. година под името ЖКК ВЛАЕ , а од крајот на 1981 година делува во рамките на Младинското спортско душтво “Скопје” од Скопје, каде се развива во добро организиран клуб, кој со […]

Pelinkovac Education

ПЕЛИНКОВЕЦ–СЛАТКИОТ ВКУС НА ГОРКИТЕ БИЛКИ Најдоброто од билниот свет – тоа е слоган на најстариот и најпознатиот хрватски растителен ликер, Badel Pelinkovac. Тој е воедно и најпродаваниот ваков ликер во Република Хрватска, и најпродаван производ од групата ликери на Бадел 1862. Оние кои ја имале можноста да го пробаат овој ликер, можеле и да ја […]

Vigor Barmen Cup

Сите љубители на добрата забава, убавото време и она што оди со него – освежувачки коктели, имаа шанса тоа и да го доживеат викендот на 16. и 17. Септември, во Гевгелија, за време на финалето на третиот Вигор Бармен Куп. И оваа година, во заедничката организација на Бадел 1862 АД Скопје и казино Фламинго Гевгелија, […]

Интервју со Љупчо Павловски

Брендовите на Бадел се првите кои во Македонија добиле ознака за Супербрендс од жестоки пијалаци. Што претставуваат за вас наградите и со кои се награди се има закитено Бадел? – Компанијата Бадел 1862 д.д. Загреб и нејзините производи изминатите години ги добија ознаките Супербрендс за пазарите во Хрватска и во Босна и Херцеговина.А веќе оваа […]

Nectar Orange

Направен од концентриран сок од портокал. Со додаден витамин Ц. Содржина на овошје: мин. 60%. > Nutrition Information (per 100ml) / Хранлива вредност Energy Protein Carbohydrate of which sugar 187.3 kcal kJ/44.7 0.18 g 9.4 g 9.3 g Fat of which saturates Fibre Sodium 0.2 g 0.04 g 0.3 g 0.001 g Vitamin C mg […]

Raspberry-Lemon Drink

Паго Малина Лимон е новиот вкус во палетата на Паго, летна овошна комбинација која ги спојува природната сласт и освежувачката нота. Идеален освежувачки овошен вкус кој се конзумира со лед или добро разладен. > Nutrition Information (per 100ml) / Хранлива вредност Energy Protein Carbohydrate Gluicides of which sugar 237 kJ/56.2 kcal 0.2 g 11.8 g […]

Blueberry

Нектар од Боровинка Создадено од концентриран сок од Боровинка Содржи мин. 50% овошје. > Nutrition Information (per 100ml) / Хранлива вредност Energy Protein Carbohydrate of which sugar 237.7 kJ/56.8 kcal 0.18 g 13.4 g 12.6 g Fat of which saturates Fibre Sodium < 0.1 g 0 g 0.8 g 2.3 mg *= 15% процент од […]

Tomato

Сок од Домати солен 100% сок од зеленчук произведен од свежи домати, благо солени. > Nutrition Information (per 100ml) / Хранлива вредност Energy Protein Carbohydrate of which sugar 71.7 kJ/17.1 kcal 0.87 g 3.0 g 3.0 g Fat of which saturates Fiber Sodium <0.1g <0.1 g 1.2 g 223.1 mg *= 15% процент од препорачаната […]

Cloudy Cherry

Кашест нектар од вишна – Содржи мин. 34% овошје. > Nutrition Information (per 100ml) / Хранлива вредност Energy Protein Carbohydrate of which sugar 234 kJ/55.0 kcal 0.2 g 12.8 g 12.8 Fat of which saturates Fibre Sodium < 0.06 g 0.01 g 0.3 g 0.0006 g *= 15% процент од препорачаната дневна доза (RDA)

Strawberry

Сок од Јагода Создаден од пулпа од јагода и концентриран сок од Јагода. Содржи мин. 40% овошје. > Nutrition Information (per 100ml) / Хранлива вредност Energy Protein Carbohydrate of which sugar 228 kJ/53.7 kcal 0.3 g 12.5 g 12.4 g Fat of which saturates Fibres Sodium 0.12 g 0.01 g 0.51 g 0.0006 g *= […]