Sax Gin

Сакс е најпродаваниот хрватски бренд на џин. Се произведува со спој на квалитетен алкохол, дестилат од плодови на смрека (Juniperus communis) и други ароматизирани билки. Сакс Џин го карактеризираат беспрекорната бистрина и безбојност како и посебниот вкус на ароматизирани билки и смрека. Сакс главно се конзумира како составен дел на long drink пијалоците, како на пример Сакс-Тоник или како основа на коктел.

5 thoughts on “Sax Gin

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*