Benedetto Vermouth

Вермут: Аперитив. Ликер направен од вино, со низа различни растителни додатоци кои го интензивираат вкусот. Познат е како ароматизиран ликер или како специјално вино. Во вермутот алкохолот се користи за да го поттикне вкусот на неговите состојки. Најпознат е по неговата улога во коктелот мартини.

One thought on “Benedetto Vermouth

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*