Spectacular celebration of Badel’s 150th anniversary

Познатата македонска хип-хоп ѕвезда Тони Зен стана заштитно лице на најновата вотка „Сварог“, именувана по словенскиот бог на огнот и небото. Во преполната сала на ресторанот „Мулино“ се случи нешто што наликуваше на древен словенски ритуал: преку енергетичниот танц на македонските легенди „Ребис“ и перформансот на хрватскиот театар „Игра на сенки“, богот Сварог беше „повикан“ […]

Badel 1862 receives Superbrands recognition

На 16-ти мај во преполната сала на хотелот Александар Палас на свечена церемонија го добивме признанието за македонски Супербренд за 2011/2012 година. Супербрендс (Superbrands) е меѓународна организација која ги препознава и промовира успешните и угледни брендови во една земја, кои заслужено го добиваат признанието преку вкрстено мерење на повеќе критериуми. Во брендот на Бадел 1862 […]

Badel is conquering the Chinese market

Преку формирање заедничка компанија со кинеската Таде холдинг груп, хрватски Бадел планира да го освои кинескиот пазар со своите вина и жестоки алкохолни пијалаци.

Letters from customers

Во продолжение следува песна напишана од Весо Михаилов, голем љубител на добар пијалак.

Кратка историја на Бадел 1862

150 години врвен квалитет Богатата историја на Badel 1862 е невозможно да се претстави во еден блог запис – секој период е преполн со интересни и возбудливи настани кои, повеќе од сигурно, ќе ви ги претставиме во иднина. Сепак, во овој запис ќе се обидеме да ви ги доловиме најбитните одредници на нашето долго минато, […]

Бадел 1862 – 150 Години: Епизода Прва

  Во далечната 1862 година во Загреб, претприемачот Фрањо Покорни (Franjo Pokorny) ја основал првата хрватска модерна фабрика за ликери и со тоа ги удрил темелите на “Бадел 1862”. Уште во првите години од работењето, фабриката на Покорни забележала значителни успеси, меѓу кои и сребрен медал на Првата далматинско-хрватско-славонска изложба во Загреб 1864 година, како […]

Бадел 1862 – 150 Години: Епизода Втора

Пет години откако Фрањо Покорни ја основал првата хрватска модерна фабрика за ликери, во 1867 година претприемачот со словенечко потекло, Мијо Арко (Mijo Arko), на Каптол во Загреб започнал со трговија со вино и ракија на големо и мало. Тогаш започнува и вториот дел од големата приказна на Badel 1862. Низ Хрватска, Мијо Арко набргу […]

Vodka Cocktail

Вигор коктел водките се линија на овошна водка, односно специјален ликер на база на водка, со намалена алкохолна јачина (од 15% до 27% волумен/алкохол). Наменети се за новите генерации и за сите оние кои сакаат да бидат дел од новата култура, како и за оние кои го сакаат мирисот и вкусот на овошјето во пијалок […]

Superbrands

За грижата и континуираното следење на квалитетот на работењето, производите и услугите на Бадел 1862 АД Скопје потврда е и овогодинешното признание со знакот Superbrands Macedonian Choice 2011. Оваа година Бадел 1862 АД Скопје ја доби лиценцата за употреба на знакот Superbrands 2011 Macedonian Choice, што само по себе е потврда за реализираните напори за […]

НАССР

Следењето на високите стандарди и воведувањето на ХАЦЦП системот е основен стандард на нашето секојдневно делување, поткрепен со сертификат од DET NORSKE VERITAS ADRIATICA 1864 D.O.O. Zagreb. Cert.No. 74511 – 2011- HACCP – HRV – DNV, во согласност со кодекс CAC/RCP 1 – 1969, REV.4 (2003) Оваа година Badel 1862 навршува 12 години од воведувањето […]